Productie Scenes uit een Huwelijk, seizoen 2010-2011

In 2010-2011 heeft Depot Z “Scenes uit een Huwelijk” opgevoerd op locatie, aan het Nieuwe Manegeplein/verbouwde kazerne de Ripperda in Haarlem. Een film/tvserie geschreven door Ingmar Bergman en bewerkt door Ivo van Hove voor Toneelgroep Amsterdam en bewerkt door Irene van den Boogaard voor Depot Z.
Korte inhoud:
We zien de scènes in een willekeurige volgorde, met totaal verschillende acteurs. De dialogen gaan klinken als clichématig gewauwel van een dronken echtpaar. Het effect dat Depot Z bereikt is soms komisch; je ziet het publiek in een soort zure lach van herkenbaarheid schieten. Maar dat lachen slaat al gauw dood. De subtiele ontroering en betrokkenheid is beangstigend.
De relatie tussen de twee hoofdpersonen in Scènes uit een huwelijk wordt al aangegeven door de titel. Marianne en Johan lijken een prachtige relatie te hebben, maar die schijn bedriegt en kan uiteindelijk niet opgehouden worden als Johan vertelt dat hij verliefd is op een ander. In een reeks lange dialogen zien we de relatie in verval raken en ontbinden, maar ook tien jaar na de scheiding, blijft de band aanwezig. Liefde en haat staan dicht bij elkaar, maar de partners komen gedurende het getoonde proces wel tot inzicht in zichzelf, waardoor ze ook elkaar anders gaan zien
.

3 fasen in het huwelijk van Marianne en Johan worden door de verschillende mannelijke (3x Johan) en vrouwelijke spelers (3x  Marianne) ieder op eigen wijze vertolkt.

De unieke locatie laat een klein publiek toe en daarom heeft er een reprise plaatsgevonden in het najaar van 2011.

Fotoimpressie voorstelling (meer foto's op http://www.facebook.com/depotZ)

© www.mijn-eigen-website.nl (design)