Doel en idee DepotZ

Depot Z maakt ieder (theater) seizoen een toneelproductie die opgevoerd wordt op een unieke Haarlemse locatie. Depot Z doet daarmee aan locatietheater. De oud kazerne Ripperda is speelvloer geweest evenals Huis te Zaanen in het Zaanerpark, Haarlem-Noord.

In de Ripperda kazerne wordt gewoond en gewerkt. Aan het Nieuwe Manegeplein zijn de woonruimtes tot een heus theater omgebouwd waar per voorstelling ca. 40 personen de voorstelling hebben gezien. Huis te Zaanen is prachtig gelegen in het park en deze voormalige bibliotheek is enkele jaren geleden volledig gerestaureerd en wordt thans verhuurd als ruimte voor trainingen, managementteambijeenkomsten etc. Ook vinden periodiek bijeenkomsten plaats waarin mensen hun levensverhaal vertellen. Het gebouw is geplaatst op de Monumentenlijst en doet ook (vaak) mee aan de Open Monumentendagen. Zie ook www.huistezaanen.com.

Thema’s waar Depot Z zich op richt zijn vrienden, familie, huwelijk. Met Verre Vrienden is het vriendendrama opgevoerd, met Scenes uit een huwelijk uiteraard het huwelijksdrama en met Festen het familiedrama. Lastige, moeilijke, ingewikkelde producties schuwt Depot Z NIET. De lat ligt vaak hoog en daarom moet er serieus en hard gewerkt worden. De spelers zijn enthousiast en willen stuk voor stuk een mooi resultaat neerzetten.

Een lijst met mogelijke locaties is geïnventariseerd en de kunst is om een mooie productie op de juiste locatie te vinden. Welke producties volgen nog?

© www.mijn-eigen-website.nl (design)