Productie Verre Vrienden, seizoen 2009-2010

"Verre Vrienden" is door Depot Z opgevoerd in 2010. De uitvoering was in De Egelantier aan de Gasthuisvest 47 te Haarlem en het Fijnhouttheater in Amsterdam.
Verre Vrienden is geschreven door Alan Ayckbourn en Irene van den Boogaard heeft ons geregisseerd. Korte inhoud:

Een groepje goede vrienden – allemaal dertigers en veertigers – ontmoeten elkaar op een zaterdagmiddag rond lunchtijd. Zij wachten op hun oude vriend Colin. Zijn vriendin is onlangs verdronken en het is tijd om hem op te vrolijken. Zelf hebben ze weinig reden om vrolijk te zijn: een buitenechtelijke verhouding binnen de vriendengroep, ongewilde kinderloosheid en een huwelijk dat op springen staat. Colin blijkt echter ontzettend vrolijk. Op het irritante af. Dat komt omdat hij beseft dat hij de grote liefde van zijn leven heeft gekend. Zijn geluk is voor de anderen een harde confrontatie met hun eigen eenzaamheid en verdriet.

Verre Vrienden
van  Alan Ayckbourn – één van de grote komedieschrijvers van het moderne Britse theater – is een hoogtepunt uit zijn werk. Hij laat ons als geen ander lachen om onze eigen tekortkomingen, zo ook in dit stuk één van zijn persoonlijke favorieten. op treffende wijze heeft Depot Z dit weten uit te voeren.

Fotoimpressie voorstelling (meer foto's op http://www.facebook.com/depotZ)

© www.mijn-eigen-website.nl (design)